Hajnali vagy éjszakai cserkelés az erdőben

Hajnali les

Erdész kíséretében tett kirándulás az ébredő erdőben. Indulás az erdei iskolából napfelkelte előtt 30 perccel. A közel két órás gyalogtúra vadetetőket érintve a közeli erdőrészekben, cserkelő ösvényeken, árvízvédelmi töltéseken halad. A kirándulás során lehetőség nyílik a területen élő állatok (dámszarvas,őz, vaddisznó,róka,mezei nyúl…) természetes körülmények közti megfigyelésére, valamint fotózására.


Bővebben a hajnali vagy éjszakai cserkelésről >>


Fedezze fel a ”medvék barlangját”!

Ez az egy napos kirándulás az Erdélyi-szigethegységbe kalauzolja el a résztvevőket azon belül is Medve-barlangba, mely nevét a 15-20 ezer évvel ezelőtt élt barlangi medvéről (Ursus Spelaeus) kapta. A barlangban ugyanis több tucat medve csontváz található, közülük egy teljesen éppen megmaradt. Tudományos szempontból is nagy horderejű ez a lelet, mivel egész Európában mindössze négy ilyen létezik.


Bővebben a medvék barlangjáról >>


Wenckheim-túra

Utazzon vissza a Wenckheim család idejébe 1 napra

Egy kellemes kirándulás során megismerkedhet környékünk egykor meghatérozó nemesi családjának emlékeivel, történetével. A kirándulás útvonala érinti a pósteleki kastélyt, mely romos állapotban bújik meg az erdőben. Innen tovább indulunk Dobozra, ahol megtekintjük a családi kriptát majd a magtár épületét. Következő úti célunk a vésztő-mágori emlékhely, mely szintén kapcsolódik a Wenckheimekhez.


Bővebben a Wenckheim-túráról >>


Gyulai pogramok

Programturizmus.hu - gyulai programok

Lájkolj a Facebookon!


Térkép

Gyula terkep
5700.
Gyula Tiborc u. 28.
Email: a2apartman@gmail.com

Telefon: 06/20-531-9141